De bedrijfshistorie van ons ervaren transportbedrijf uit Nieuwkuijk

Neem contact op

Gerard Lammers B.V. heeft al 90 jaar kennis op het gebied van transport en logistiek. De geschiedenis van dit familiebedrijf begint in 1931 met de oprichting van een transportbedrijf door Henri Lammers, de grootvader van de huidige directie. Lees hier hoe Transport / Op- en Overslag Gerard Lammers B.V. zich in de jaren ontwikkeld heeft tot een internationale speler in de transportbranche.

Historie

In 1931 startte Henri Lammers – de grootvader van Mari en Hans Lammers, die de huidige directie vormen – een transportbedrijf. Hij begon met een klein team van vijf medewerkers en een paar vrachtwagens, die toen nog gewoon werden geparkeerd achter het café van zijn vrouw in het centrum van Vlijmen. Al snel bleek dat het bedrijf niet alleen goed was in het 'normale transport', maar ook steeds meer opdrachten kreeg voor goederen die speciaal transport vereisten, zoals kabelhaspels, transformatoren, stenen en bovengrondse palen ten behoeve van stroom en ijzer.

 

Na de tweede wereldoorlog werd al gauw de eerste vrachtwagen uitgerust met een kraan, waardoor het bedrijf een extra impuls kreeg voor speciaal transport. Inmiddels kon ook al op- en overslag worden verzorgd via drie spoorwegemplacementen in Noord-Brabant, waarop de goederen binnenkwamen, en kende Gerard Lammers B.V. toen al de 24-uurseconomie, daar de goederen ’s nachts gelost werden om ze zo de volgende dag op het afleveradres te kunnen leveren. Ze werden vervolgens naar PNEM-locaties (nu bekend als Tennet, Enexis en Essent) gebracht.

Groei

Het bedrijf groeide zo langzaam maar gestaag, zowel wat betreft werknemers en vervoersmogelijkheden als het wagenpark. Een verhuizing van Gerard Lammers B.V. in de 60'er jaren naar een grotere en beter bereikbare locatie in Vlijmen en vervolgens in 2005 weer naar een grotere locatie, te weten 'Bedrijvenpark Het Hoog' in Nieuwkuijk, kon dan ook niet uitblijven. Hier is het bedrijf – dat sinds 2000 in handen is van kleinzonen Mari en Hans Lammers – na een aantal uitbreidingen nog altijd gevestigd!

Meer weten over Gerard Lammers B.V.?

Kwaliteit, veiligheid & milieu

Ook kwaliteit, milieu en veiligheid zijn zaken die bij Gerard Lammers B.V. hoog in het vaandel staan. Zo zijn wij ISO- en VCA-gecertificeerd, hebben wij en onze mensen een hijscertificaat ten behoeve van het werken met autolaadkranen, beschikken we over een ADR-certificaat t.b.v. het transport van gevaarlijke stoffen, een hef- en reachtruckcertificaat en een certificaat voor het veilig werken langs het spoor. Bovendien zijn onze medewerkers VOP-T-onderricht op het gebied van het werken op hoogspannings- en middenspanningsstations. In het kader van het milieu kunnen we vermelden dat al onze hallen voorzien zijn van vloeistofdichte vloeren met PBV-verklaring. Onze nieuwste hallen zijn ook uitgerust met energiezuinige verlichting en ons wagenpark voldoet aan de laatste milieunormen.

Een impressie van 1931 tot nu

Icoon contact

Meer weten over de geschiedenis van ons ervaren transportbedrijf uit Nieuwkuijk?

Neem contact met ons op voor meer informatie