Transportbedrijf & Logistics Gerard Lammers B.V.

e-mail transport@lammers.nl telefoon 073-5116161

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Historie
Historie

We schrijven 1931 toen Henri Lammers - de grootvader van Mari en Hans Lammers, die de huidige directie vormen - een transportbedrijf startte. Hij begon met een klein team van 5 medewerkers en een paar vrachtwagens, die toen nog gewoon werden geparkeerd achter het cafe van zijn vrouw in het centrum van Vlijmen. Al snel bleek dat het bedrijf niet alleen goed was in het ”normale transport”, maar ook steeds meer opdrachten kreeg voor goederen die speciaal transport vereisten, zoals kabelhaspels, transformatoren, stenen en bovengrondse palen ten behoeve van stroom en ijzer.

Na de tweede wereldoorlog werd al gauw de eerste vrachtwagen uitgerust met een kraan waardoor het bedrijf een extra impuls kreeg voor speciaal transport. Inmiddels kon ook al op- en overslag worden verzorgd via drie spoorwegemplacementen in Brabant waarop de goederen binnenkwamen en kende Gerard Lammers BV toen al de 24 uurs economie, daar de goederen ’s nachts gelost werden om de andere dag weer naar het afleveradres te kunnen leveren. Ze werden vervolgens naar PNEM-locaties ( nu bekend als Tennet, Enexis en Essent) gebracht.

Groei

Het bedrijf groeide zo langzaam maar gestaag zowel voor wat betreft werknemers, vervoersmogelijkheden als wagenpark. Een verhuizing van Gerard Lammers bv in de 60er jaren naar een grotere en beter bereikbare locatie in Vlijmen, en vervolgens in 2005 weer naar een grotere locatie te weten “Bedrijvenpark Het Hoog” in Nieuwkuijk, kon dan ook niet uitblijven. Hier is het bedrijf - dat sinds 2000 in handen is van kleinzonen Mari en Hans Lammers - na een aantal uitbreidingen nog altijd gevestigd!

 

200_daf_met_haspels
 
Detailweergave afbeelding
200_daf_met_hout
 
Detailweergave afbeelding
200_henschel_en_dieplader
 
Detailweergave afbeelding
200_henschel_met_dieplader
 
Detailweergave afbeelding
200_oldtimers_en_haspels
 
Detailweergave afbeelding
uitreksel1931
 
Detailweergave afbeelding

 

Weergave-aantal 
 

1.jpg

Nieuwsflits

Deze vernieuwde website maakt het mogelijk het voorraadbestand voor storingen te raadplegen. Met de handige zoekfunctie kan snel bekeken worden welke apparatuur bij Transportbedrijf & Logistics "Gerard Lammers" B.V. aanwezig is voor mogelijke inzet.